Healing og eller vitenskap?

 Det finnes mye mellom himmel og jord som vi ikke vet om, er det ofte blitt sagt, men finnes det så mye mellom himmel og jord som ikke vitenskapen har funnet, målt og kartlagt lenger, alt av grunnstoff vår verdens byggesteiner, ned til de minste atom og partikler som utgjør vår verden er nå blitt studert og gransket, i alle fall fra mellom jordskorpen og atmosfæren er det en bred forståelse av hvordan ting henger sammen, innenfor partikkelfysikkens felt granskes detaljene rundt de aller minste byggesteinene av vår verden, alt mellom himmel og jord undersøkes daglig av vitenskapsmenn og kvinner innfor forskjellige fagfelt.

Vitenskapen er kommet så langt at man vet hva som er inni et atom. Så hvor mye mellom himmel og jord er det vi ikke vet i dag? Når folk påstår det er mye mellom himmel og jord vi ikke vet eller forstår er det ofte et utrykk for deres egen tilstand og ikke en påstand som reflekterer vitenskapens utfordringer med hva som skjer mellom himmel og jord. Det er de kunnskapsløse sitt utsagn som blir omtalt til stadighet for å legitimere tro, synsing og følelser fremfor empiriske fakta.

For sannheten er at vitenskapen vet omtrent alt som eksisterer mellom himmel og jord i dag, men prester, kvakksalvere og andre aktører som livnærer seg av folks uvitenhet har kanskje fått en litt vanskeligere værdag grunnet menneskehetens økte kunnskap, men de lever i beste velgående og tjener fremdeles sine penger på folks uvitenhet.

Klassisk og medisinsk akupunktur har et bredt tilbud i vårt samfunn, denne tradisjonsrike kinesiske formen for helbredelse har lange tradisjoner. Metoden baserer seg på å kanalisere kraften Qi ved bruk av nåler til å strømme igjennom kroppen og helbrede de plager det måtte dreie seg om. Qi er en usynlig ikke målbar kraft som er kroppens forutsetning for god helse ifølge ekspertene.

Dette skal visst nok være en 3000 år gammel kinesisk tradisjon, nålene som ble brukt for 3000 år siden må jo reise spørsmål ved hvor sannferdig denne påstanden er alene. Hele systemet er basert på kraften Qi som flyter fritt gjennom kroppen fra organ til organ eller punkt til punkt, til tross for at ifølge læren så er denne energien tilstede i alt liv rundt oss, har ingen seriøse forskere ennå klart å påvise denne kraften.

Mann har i medisinsk vitenskap klarlagt vær et bein og celle i kroppen uten å finne spor etter denne viktige kraften som driver hele kroppen og som er en forutsetning for god helse og harmonisk sinn. Så hvordan har utallige forskere og leger innafor medisin og kroppen gjennom historien klart og overse den største og viktigste kraften i kroppen. Vestlig medisin har kommet langt men ingen vitenskapelige eksperiment har vært i nærheten å finne eller forstå denne kraften, ikke et fragment av spor etter kraften mennesker har kjent til i 3000 år som er grunnlaget for alt liv i verden som omgir oss er blitt funnet.  

Så mens overvektige folk med rygg problemer bruker tusenvis av penger på en vitenskap som ikke har et fnugg av bevis for seg, vedvarer problemene deres, men placebo effekten er og forblir god forretning for kvakksalvere.

Den eneste påvist effekt ved ankuputur er at hjernen skiller ut endorfiner i det nålen går igjennom huden, det er kroppens egne smertestillende som produseres når kroppen blir utsatt for, slag, kutt eller mindre smertefulle nålstikk, mann vil kanskje oppnå samme eller større effekt ved å slå tommelfinger med en hammer. Å slå tommel med hammer er ingen vanlig behandlingsmetode for stress eller andre moderate kroppslige smerter ennå.

Hvorfor må vanlig medisin som paracett eller ibux kunne dokumentere sin effekter når akuponturører ikke trenger det? Hvordan er det lovlig å leve av å selge helse tjenester eller produkter som ikke har bevist effekt?

Urtemedisiner er et felt som kalles fytoterapi, mens tradisjonell medisin koster mye å fremstille grunnet strenge krav til klinisk testing og utprøving med meget overbevisende resultater før den blir godkjent for salg, en prosess som kan ta opp til titalls år, i motsetning så kan den lokale heksedoktoren selge ugresset han plukket i hagen sin rett etter innhøsting uten noe from for test eller godkjennings prosess. Hvorfor kjøper vi dyre medisiner av de rike utvikleren når vi kan finne dette i naturen uten kostnader selv, er jo et spørsmål som presse seg frem. Dette burde jo vært grunnskole pensum.

Vel mye av legemiddels industriens vitenskapelig godkjente medisiner kommer fra naturen, men å tro at den lokale heksedoktoren eller foredragsholderne på alternativ messen sitter inne med kunnskap som legemiddelindustrien av oversett eller glemt er å tro på julenissen. Dette er kvakksalveri som er tuftet på placebo og folks uvitenhet, det har ingenting med vitenskap å gjøre.

Hvorfor må hjerne kirurger gå så lenge på skole, når vi har healere som kan kurere svulst uten skalpell i et rom som ikke er desinfisert en gang, mirakler med håndspåleggelse og bønn koster jo ikke samfunnet så mye som de dyre sykehusene med høyt utdannede leger som skal ha lønn. Trenger vi egentlig dette dyre tiltaket når vi har autoriserte healere og homøopater. Når homeopati kan kurere de fleste sykdommer med vann, hvorfor brukes det milliarder på å utvikle dyre medisiner med bivirkninger. Hvorfor blir Alexander Fleming dyrket som en sann helt for å oppdagelsen av penicillin, når homøopater kan kurere de fleste sykdommer og plager med vann.

Hvorfor er det bare små plager som gikt, ømme muskler og psykiske problemer som fungerer med healing, homeopati og akupunktur samt urtemedisiner. Har disse helsetjenestene reddet folk med skuddskader eller helbredet en ofre fra trafikkulykker med kvestet kropp og avrevne lemmer.

Hvorfor ansetter selskaper høyt utdannet analytikere for å analysere og spå markedstrender nå vanlige bare kan ringe en spåkone og få fremtiden opplest for halve prisen. Avis annonsene vitner om godt utvalg synske folk i landet, så her er det bare å forsyne seg.

Hvorfor advarte ikke en eneste av de mange synske oss mot terror aksjoner før de inntreffer, hvorfor vinner ikke synske folk i Lotto 3 ganger på rad, eller gjør det stort på aksjemarkedet.Det er sjokkerende når voksne folk hiver vitenskap og sunn fornuft på båten for å hengi seg til primitive filosofier og overtro som voodoo, healing og spøkelser. Det må være liten tvil om at det lønner seg å tenke litt kritisk selv, for det er fritt frem for kvakksalveri og svindel i dagens samfunn.

Så når horoskopet forteller deg at du skal møte en ukjent person i fremtiden, er det veldig stor sannsynlighet for at nettopp dette vil inntreffe, de aller fleste individers nærmeste fremtid vil inneholde møte med nye mennesker, det er omtrent ikke til å unngå, problemet er når folk blir overasket over at det som stod i horoskopet stemte og tror dette er magi.

 
#homeopati #healing #kraft  #vitenskap #kvinner #barn #familie #helbredelse #skole #kroppen #helse #viten #mat #overvektig #natur

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits